16.7.2018

Hellemejää!

Kyllä kelpasi ihmisten ja koirien polskia näissä vesissä :)

Koirat lepäämässä koepaikalla, tuloksia odotellessa

Viikonloppua vietettiin helteisessä merkeissä. Ajoin jo perjantaina mökille, kun meillä oli Kouvolassa mejäkoe (Edi). Lämpömittari lähenteli +30 koko viikonlopun ajan, koirat olivat ihan poikki, omistajasta puhumattakaan!

Jälkienteko päivä meni omalta osaltani hyvin, muistin juoda tarpeeksi eikä nälkäkään iskenyt. Koepäivänä sitten nesteytys ei oikeen onnistunut ja kokoajan oli janon tunne ja huono vointi. Ensin jouduin opastamaan ja päätin purkaa jäljen heti perään. Purkaessa jouduin pysähtymään useaan otteeseen istumaan ja hengittelemään. Onneksi oli muutama tunti aikaa "elpyä" ennen Edin suoritusta. Koirat olivat kontissa ja pidin ilmastoinnin kokoajan kylmällä. Edin vuoron ajaksi ajoin auton varjoon ja jätin Adan odottamaan puuhun sidottuna.

Näin jo heti Edin lähtiessä jäljelle, että sekin on ihan voimaton helteen takia. Jo ensimmäisellä suoralla se käveli hitaasti ja pysähteli yhtenään, söi ruohoa ja jäi maahan makoilemaan. Makaukset se merkkasi (kirjaimellisesti) ja suoritti katkon. Toisen osuuden lopussa aika oli melkein täynnä ja kurvasimme lähelle tietä, niin päätin että keskeytän kokeen ja mennäänkin suoraan tietä pitkin autolle. Ajoin takaisin koepaikalle ja melkeen juoksin suoraan järveen koirien kanssa :D Jopa Ada suostui kastautumaan, niin kuuma oli!! Jälleen kerran viikonlopusta jäi kuitenkin päällimmäisenä positiiviset muistot, on tuo mejä mukava laji, mutta tämä helle oli meille tällä kertaa liikaa :)