Kasvatus - KettuterrieriAjatuksia
Tavoitteenani on kasvattaa terveitä, hyväluonteisia ja rotumääritelmän mukaisia koiria, joilla olisi tarvittavat ominaisuudet näyttöön ja käyttöön. Teen kaikkeni, että pennut saavat hyvät eväät elämään ja olisivat omistajilleen parhaita mahdollisia ystäviä. Sitoudut pennunostajana kouluttamaan koiraasi yhteiskuntakelpoiseksi ja huolehtimaan sen terveydestä ja tarpeista mahdollisimman hyvin.

Rodusta
Karkeakarvainen kettuterrieri on energinen, nopealiikkeinen ja valpas terrieri. Säkäkorkeus uroksilla 39 cm, nartut hieman vähemmän. Paino uroksilla n.9kg, nartut pienempiä. Karva on tiheää ja karkeaa, turkki vaatii trimmaamisen useamman kerran vuodessa. Näyttelyitä varten turkin kunnostus vaatii vähän enemmän panostusta. 
Kettuterrieri on kehitetty metsästyskoiraksi lähinnä ketun metsästykseen. Monipuolisena metsästyskoirana se soveltuu hyvin kaikkien pienpetojen luolametsästykseen. Kettuterrieriä käytetään myös haavoittuneiden eläinten jäljestämiseen, noutajana riista- ja vesilintujen metsästykseen sekä riistaa esille ajavana koirana. Kettuterrieri on myös monipuolinen harrastuskoira. Kettuterriereitä kilpailee agilityssä, tokossa, rallytokossa jne.

Voit tutustua rotumääritelmään www.foxterrier.fi 


Terveys
Kettuterrieri ei kuuluu Perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelmaan (PEVISA). Pennun vanhemmilta ei siis vaadita virallisia terveystuloksia esim. lonkkien, polvien tai silmien osalta. Haluan kasvattajana kuitenkin edistää rodun terveyttä, siksi hoidan omistamilleni koirille     viralliset terveystutkimukset. Kannustan myös kasvattien omistajia viemään koiransa virallisiin terveystarkastuksiin 1-2-vuotiaana. Järjestän joukkoterveystarkastuksia mahdollisuuksien mukaan. Kettuterrierien terveystilanteen parantamiseksi toivon omalta osaltani, että kuulen heti kasvattien sairauksista ja että kasvatit kävisivät virallisissa terveystarkastuksissa.

Pennunostajalle
* Pennut luovutetaan aikaisintaan 8-viikon iässä.
* Pennut on pentutarkastettu, madotettu, rekisteröity ja mikrosirutettu asianmukaisesti
* Saat mukaasi hoito-ohjeet ja pentupaketin
* Liitän pennunostajat vuodeksi Suomen Kettuterrierit ry jäseneksi halutessaan
* Kasvattajan elinikäinen tuki niin myötä- kuin vastamäessä
* Pentutreffit ja koulutuksetKerron mielelläni lisää - ota yhteyttä jade [AT] wippies.com
Voit lukea esittelyni tästä