Kasvatus - Airedalenterrieri

Ajatuksia
Tavoitteenani on kasvattaa terveitä, hyväluonteisia ja rotumääritelmän mukaisia koiria, joilla olisi tarvittavat ominaisuudet kauneuskilpailuihin, potkua kisakentille ja ennen kaikkea sohvan lämmittäjäksi. Teen kaikkeni, että pennut saavat hyvät eväät elämään ja olisivat omistajilleen parhaita mahdollisia ystäviä. Sitoudut pennunostajana kouluttamaan koiraasi yhteiskuntakelpoiseksi ja huolehtimaan sen terveydestä ja tarpeista mahdollisimman hyvin.

Rodusta
Airedalenterrieri on kookas terrieri, alkujaan Englannista. Uroksen säkäkorkeus on n. 60 cm, nartun n. 57 cm. Painoa n. 20-30kg. Airedalen turkki on karkea ja se tulisi trimmata vähintään muutaman kerran vuodessa nyppimällä. Näyttelyitä varten turkki vaatii enemmän laittoa, mutta hyvänä puolena airiksesta ei lähde juurikaan karvaa!
Luonteeltaan airedalenterrieri on huumorintajuinen, mutta tarpeen vaatiessa terrierin sisu tulee esiin. Airis tarvitsee jo ison kokonsa vuoksi peruskoulutuksen, jotta se olisi hallinnassa. Airis on vanha palveluskoirarotu, mutta kisakentillä niitä näkyy nykyisin harmittavan vähän. Airiksen kanssa pystyy kuitenkin harrastamaan lähes mitä vaan ja siitä saakin iloisen kaverin erilaisiin harrastuksiin.

Voit tutustua rotumääritelmään täältä

Terveys
Airedalenterrieri kuuluu Perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelmaan (PEVISA). Pennun vanhemmilla pitää olla virallinen lonkkakuvauslausunto, kyynärkuvauslausunto ja
silmätarkastuslausunto. Jalostuksen tavoiteohjelman mukaisesti, en käytä alle 3-vuotiaita koiria jalostukseen. Kannustan koirien omistajia viemään koiransa virallisiin terveystarkastuksiin 1-2-vuotiaana. Järjestän joukkoterveystarkastuksia mahdollisuuksien mukaan. Airisten terveystilanteen parantamiseksi toivon omalta osaltani, että kuulen heti kasvattien sairauksista ja että kasvatit kävisivät virallisissa terveystarkastuksissa.

Pennunostajalle
* Pennut luovutetaan aikaisintaan 8-viikon iässä.
* Pennut on pentutarkastettu, madotettu, rekisteröity ja mikrosirutettu asianmukaisesti
* Saat mukaasi hoito-ohjeet ja pentupaketin
* Liitän pennunostajat vuodeksi Suomen Airedalenterrieriyhdistyksen jäseneksi halutessaan
* Kasvattajan elinikäinen tuki niin myötä- kuin vastamäessä
* Pentutreffit ja koulutukset


Kerron mielelläni lisää - ota yhteyttä jade [AT] wippies.com
Voit lukea esittelyni tästä